MENI
3.9.2018

Održana 68. sjednica Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma

Na 68. sjednici Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržan je, u drugoj komisijskoj fazi, Prijedlog zakona o osiguranju depozita u bankama u BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Podržan je, u drugoj komisijskoj fazi, Prijedlog zakona o dopuni Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagač poslanica Maja Gasal – Vražalica.

Komisija je primila k znanju Informaciju Vijeća ministara BiH o realiziranju preporuka revizije povodom Izvještaja o finansijskoj reviziji izvršenja Budžeta institucija BiH za 2016. godinu.

Podržana je i u dalju parlamentarnu proceduru upućena poslanička inicijativa Salke Sokolovića za namjensko usmjeravanje 5% od ukupno godišnje prikupljenih sredstava po osnovi akciza na duhan i duhanske proizvode.

Usvojen je Nacrt budžeta Ureda za reviziju institucija BiH za 2019. godinu.

Komisija je primila k znanju Šestomjesečni finansijski izvještaj Ureda za reviziju institucija BiH za period od 1. januara do 30. juna 2018. godine.

Primljen je k znanju Izvještaj o namjenskom utrošku sredstava za tekući grant: „Sufinansiranje sportskih manifestacija“ za 2017. godinu, kao i Izvještaj o namjenskom utrošku sredstava granta za dodjelu novčanih nagrada za zaslužne i vrhunske sportaše međunarodnog razreda za 2017. godinu.

Radi neprisustva predlagača, s dnevnog reda sjednice skinuto je razmatranje Informacije o raspodjeli i korištenju sredstava tekuće budžetske rezerve za period januar - mart 2018. godine. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću