MENI
7.8.2018

Članovi Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda PSBiH posjetili sjedište Vanjskotrgovinske komore BiH

Zamjenik predsjedavajućeg Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Mario Karamatić i član Komisije Ognjen Tadić posjetili su danas sjedište Vanjskotrgovinske komore (VTK) BiH.

Tokom razgovora sa predsjednikom VTK BiH Nemanjom Vasićem i potpredsjednicima Komore Vjekoslavom Vukovićem i Ahmetom Egrlićem, članovi Komisije upoznati su sa organizacijom i načinom njenog rada, problemima sa kojima se suočava privreda u BiH i načinima na koji VTK BiH pomaže da se oni prevaziđu.

Kako je istaknulo rukovodstvo, VTK BiH kao samostalna, nevladina, nepolitička i neprofitna javno - pravna asocijacija privrednih subjekata i privrednih asocijacija sa teritorija BiH prvenstveno zastupa privrednike pred tijelima vlasti te su, s tim u vezi, pozvali Komisiju da kao parlamentarno tijelo bude partner u stvaranju boljih uvjeta poslovanja s ciljem očuvanja radnih mjesta i privlačenja investicija.

Kao pozitivan primjer dosadašnje saradnje, sagovornici su istaknuli podršku koju je Komisija dala Komori prilikom donošenja Odluke o ostvarivanju prava na oslobađanje od plaćanja uvoznih i izvoznih dažbina čime se, između ostalog, u značanoj mjeri privrednici podstiču da moderniziraju svoju opremu i proizvodnju.

Članovi Komisije i rukovodstvo Komore istaknuli su da današnji sastanak predstavlja dobar primjer saradnje VTK BiH sa vlastima u BiH, te da sličan vid saradnje u obostranom interesu treba biti i češći. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću