MENI
2.8.2018

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović primio u oproštajnu posjetu ambasadora Države Kuvajt

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je danas ambasadora Države Kuvajt Nassera Ridena Thamer Almotairija koji uskoro napušta diplomatsku funkciju u našoj zemlji.

Ovom prilikom zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Šefik Džaferović zahvalio se Državi Kuvajt na sveukupnoj podršci i pomoći našoj zemlji, te posebno istaknuo lični angažman ambasadora Almotairija u jačanju odnosa dvije prijateljske zemlje. Prema njegovim riječima, posljednjih godina došlo je do značajnog unapređenja ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Kuvajta, posebno u sferi turizma za šta je naročito zaslužan kuvajtski ambasador.

Tokom susreta zajednički je konstatirano da su odnosi dvije prijateljske zemlje na vrlo visokom nivou, ali da postoji još dosta prostora da se oni dodatno obogate jačom ekonomskom saradnjom. U narednom periodu potrebno je uložiti napore da se otklone barijere koje predstavljaju određene prepreke ka još snažnijoj privrednoj saradnji, zaključili su sagovornici.

Na kraju susreta gospodin Džaferović poželio je ambasadoru Nasseru Ridenu Thamer Almotairiju sreću i uspjeh u nastavku diplomatske karijere. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću