MENI
9.12.2013

Rukovodstvo Predstavničkog doma u zvaničnoj dvodnevnoj radnoj posjeti Kraljevini Jordan


Rukovodstvo Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine otputovalo je večeras u zvaničnu radnu posjetu Hašemitskoj Kraljevini Jordan.

Dvodnevna službena posjeta realizira se na poziv Parlamenta H.K. Jordan i prethodile su joj višemjesečne pripreme. U okviru vrlo bogatog programa, planirano je da se predsjedavajući Predstavničkog doma i šef delegacije dr. Denis Bećirović te njegov zamjenik i predsjedavajući parlamentarne Grupe prijateljstva sa Jordanom dr. Božo Ljubić zvanično susretnu sa najvišim zvaničnicima Jordana, najprije sa svojim domaćinima predsjednikom Predstavničkog doma Parlamenta Saad Hayel Srourom i predsjednikom Senata Abdel Rauf Ravabdeh, zatim sa njegovim veličanstvom kraljem Jordana Abdulahom II Ibn- al Huseinom, premijerom Vlade Fayez al Tarawnehom, ministrom vanjskih poslova Jordana Nasserom Judehom i nizom drugih uglednih ličnosti ove prijateljske zemlje.

Očekuje se da će službene razgovore obilježiti razmjena iskustva i ideja o načinima daljeg jačanja međudržavne saradnje i privrednog povezivanja Bosne i Hercegovine i Jordana. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću