MENI
8.6.2018.

Делегација Парламентарне скупштине БиХ боравила у студијској посјети институцијама Савезне Републике Њемачке

Посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) и члан Парламентарног пленума Енергетске заједнице у име ПСБиХ Предраг Кожул и замјеник предсједавајућег Комисије за спољну и трговинску политику, царине, саобраћај и комуникације Дома народа ПСБиХ Сеад Кадић боравили су, у оквиру пројекта „Регионална сарадња и развој капацитета парламентараца у домену енергетске ефикасности и заштите климе у Југоисточној Европи, у Берлину у студијској посјети институцијама Савезне Републике Њемачке.

Током посјете Бундестагу и Бундесрату, чланови парламената земаља Западног Балкана сусрели су се са представницима Источноевропске парламентарне групе Бундестага и са представницима парламентарних одбора Бундестага задужених за питања енергетике, транспорта, заштите животне средине и климатских промјена. На састанку је истакнуто да је Савезна Република Њемачка лидер у транзицији енергетског сектора ка обновљивим изворима енергије, као и напуштању нуклеарне енергије и енергије из фосилних горива. Представници Бундестага позвали су земље Западног Балкана да више пажње посвете питањима енергетске ефикасности и климатским промјенама, те истакли да СР Њемачка својим досадашњим искуствима у овим областима стоји на располагању земаљама Западног Балкана у рјешавању наведених питања.

Чланови парламената земаља Западног Балкана посјетили су и неколико предузећа која раде на иновативним рјешењима с циљем повећања енергетске ефикасности и урбане мобилности на бази чисте и ефикасне енергије. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу