MENI
10.5.2018

Predsjedavajući Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH Nikola Lovrinović na međunarodnoj parlamentarnoj konferenciji na temu „Idejom EU do mira i razvoja“

Predsjedavajući Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Nikola Lovrinović učestovat će na međunarodnoj parlamentarnoj konferencijia koja će, na temu „Idejom EU do mira i razvoja“ 11. i 12. maja ove godine biti održana u Beogradu.

Cilj konferencije, koju organizira Odbor za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije, jeste da parlamentarci iz država članica Evropske unije, država Zapadnog Balkana i iz Turske i zemalja Istočnog partnerstva, predstavnici Evropskog parlamenta, Organizacije Sjevernoatlantskog ugovora (NATO), Ruske Federacije, kao i predstavnici izvršne vlasti i civilnog društva iz Republike Srbije i regije razgovaraju o temama koje se tiču evropske sigurnosti.

Najavljeno je da će tokom konferencije biti održani paneli: „Evropska sigurnost: odnos NATO-a, EU-a i Ruske Federacije“, „EU kao mirovni projekt“, „Decentralizacija u EU – uloga regije u EU“, „Proširenje EU“ i „Odnos fiskalne i monetarne politike EU“. (kraj)  

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću