MENI
8.5.2018

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Safet Softić razgovarao sa delegacijom Kineske asocijacije za međunarodno razumijevanje

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Safet Softić razgovarao je danas sa delegacijom Kineske asocijacije za međunarodno razumijevanje (CAIFU), na čelu sa potpredsjednikom CAIFU-a Ai Pingom.

Kako je rečeno na sastanku, posjeta visoke delegacije CAIFU-a našoj zemlji ima za cilj učvšćivanje prijateljstva između dvije zemlje, kao i produbljivanje međusobnog poznavanja i razumijevanja sa društvenim organizacijama i nevladinim sektorom u BiH.

Tokom susreta razgovarano je i o jačanju dobrih odnosa BiH i Kine, te o pitanjima od zajedničkog interesa za obje zemlje, posebno u svijetlu činjenice da 29. maja ove godine stupa na snagu Sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Narodne Republike Kine o potpunom međusobnom ukidanju viza. Kako je rečeno, stupanjem na snagu ovog Sporazuma očekuje se čvršća i lakša privredna saradnja dviju zemalja, kao i povećan broj kineskih turista koji dolaze u BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću