MENI
22.3.2018

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović razgovarao sa ministrom pravde Mađarske

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Šefik Džaferović susreo se danas sa ministrom pravde Mađarske Laszlom Trosccayijem koji boravi u službenoj posjeti našoj zemlji.

Ističući zadovoljstvo zbog činjenice da su politički ali i svaki drugi odnosi između naše dvije zemlje na vrlo visokom nivou, gospodin Džaferović izrazio je zahvalnost za podršku koju nam prijateljska Mađarska pruža na euroatlantskom putu. Pri tome je posebno istaknuo uspješnu saradnju koju su parlamenti u BiH imali sa Parlamentom Mađarske u okviru Twinning projekta koji je provođen sa ciljem jačanja institucionalnih kapaciteta za pristupanje naše zemlje Evropskoj uniji.

Tokom današnjeg razgovora, zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma upoznao je gosta sa specifičnostima pravnog sistema naše zemlje. Razgovarano je, također, i o nastojanjima da se u pravnoj sferi postigne napredak neophodan za uspostavu pune vladavine prava i dostizanje visokih evropskih standarda. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću