MENI
6.3.2018.

Чланови Колегијума Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ разговарали са замјеником премијера и министром иностраних послова Грузије

Чланови Колегијума Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине, замјеници предсједавајуће Дома Младен Босић и Шефик Џаферовић, разговарали су данас са замјеником премијера и министром иностраних послова Грузије Mikheila Janelidzea који борави у службеној радној посјети нашој земљи.

У разговорима је изражено задовољство због добрих политичких односа БиХ и Грузије и чињенице да они нису оптерећени међусобним отвореним питањима. Међутим, када је посриједи сарадња на привредном плану констатовано је да је она врло слаба и да треба улагати додатне напоре како би се робна размјена унаприједила.

Посебна пажња посвећена је потреби јачања међупарламентарних веза и сарадњи кровних законодавних тијела како на билатералном плану тако и у оквиру међународних институција у којима Босна и Херцеговина и Грузија дјелују кроз парламентарне делегације. Изражена је такође жеља да у скорој будућности предсједник Парламента Грузије посјети нашу земљу као и да се остварују снажнији контакти парламентарних радних тијела двије пријатељске земље.

Током данашњег разговора чланови Колегијума Представничког дома изразили су наду да ће Грузија на миран начин и у оквиру међународногх права разријешити проблеме које има у подручју Јужне Осетије и Абхазије као и да ће успјешно наставити свој пут ка евроатлантским интеграцијама. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу