MENI
23.2.2018

Član Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Mirsad Isaković u Beču na Seminaru MMF-a o makroekonomskoj politici

Član Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Mirsad Isaković učestvovat će na Seminaru Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o makroekonomskoj politici za parlamentarce iz istočne i jugoistočne Evrope, koji će se od 26. do 28. februara održati u Beču.

Na Seminaru, koji će okupiti parlamentarce iz Bosne i Hercegovine, Bjelorusije, Hrvatske, Moldavije, Ukrajine i Kosova, bit će razmotrena tekuća ekonomska pitanja u ovim zemljama i regionima kojima pripadaju.

Tokom trodnevnog skupa parlamentaraca u Beču razgovarat će se i o funkciji i ulozi MMF-a, kao i o programima i aranžmanima ove međunarodne finansijske organizacije u zemljama učesnicama.

Bit će riječi i o ulozi parlamentarnih komisija u osiguravanju nadzora i transparentnosti trošenja budžetskih sredstava. S tim u vezi, razgovarat će se i o načinima parlamentarne borbe protiv korupcije u svim njenim oblicima. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću