MENI
22.2.2018

Članovi kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH razgovarali sa delegacijom Republike Azerbejdžan

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Ognjen Tadić, njegov zamjenik Safet Softić i zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma PSBiH Šefik Džaferović razgovarali su danas u Sarajevu sa delegacijom Republike Azerbejdžan, koju je predvodio šef Radne grupe za međuparlamentarnu saradnju između Azerbejdžana i BiH u Parlamentu Republike Azerbejdžan Chingiz Ganizade.

Ističući da su odnosi dvije države na vrlo visokom nivou, članovi rukovodstva oba doma PSBiH još jednom su potvrdili činjenicu da naša zemlja poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Azerbejdžana, što je, kako je rečeno, potvrđeno 2013. godine u PSBiH usvajanjem Rezolucije o uvažavanju i podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Republike Azerbejdžan.

Naglašeno je da je potrebno nastaviti razvijati saradnju i na ekonomskom planu, imajući u vidu investicione projekte iz Azerbejdžana u Doboju i Srebrenici, čija je realizacija u toku, kao i najave novih azerbejdžanskih ulaganja u privredu Bosne i Hercegovine.

Pozdravljena je najava da će sredinom ove godine predsjednik Republike Azerbejdžan posjetiti Bosnu i Hercegovinu, što će, kako je ocijenjeno, predstavljati novi snažan podsticaj za unapređenje političkih i ekonomskih odnosa dvije prijateljske države.

Delegacija iz Azerbejdžana prenijela je poziv predsjednika Parlamenta te zemlje rukovodstvu oba doma PSBiH da u toku ove godine posjete Republiku Azerbejdžan. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću