MENI
12.2.2018

Članovi Komisije za vanjsku trgovinu i carine Predstavničkog doma PSBiH u Beču na Radionici o trgovinskoj politici za članove parlamenata iz zemalja centralne i istočne Evrope, centralne Azije i Kavkaza

Predsjedavajući Komisije za vanjsku trgovinu i carine Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović i njegovi zamjenici Nenad Lalić i Nikola Lovrinović učestvovat će na Radionici o trgovinskoj politici za članove parlamenata iz zemalja centralne i istočne Evrope, centralne Azije i Kavkaza (CEECAC), koja će se od 13. do 15. februara održati u Beču.

Radionica, koju organizira Svjetska trgovinska organizacija (WTO), osmišljena je kako bi parlamentarcima omogućila sticanje boljeg uvida u pravila i način funkcioniranja WTO-a, kao i u rezultate posljednje ministarske konferencije WTO-a, koja je krajem prošle godine održana u Buenos Airesu.

Radionica će biti i prilika da parlamentarci razmijene mišljenja i iskustva u vezi sa ekonomskim i trgovinskim politikama, te o novonastalim ekonomskim izazovima u državama i regijama iz kojih dolaze. 

Bosna i Hercegovina vodi završne pregovore za članstvo u WTO-u. Najavljeno je da bi naša država do kraja ove godine trebala ispuniti sve uvjete i postati punopravna članica WTO-a. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću