MENI
30.12.2013

Održan sastanak Delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini NATO-a


Danas je u Sarajevu održana redovna 16. sjednica Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini NATO (PS NATO) kojoj su prisustvovali predsjedavajući dr. Milorad Živković te članovi Delegacije Asim Sarajlić i dr. Božo Ljubić.

Tokom sjednice, pored ostalog, razmatrana je Informacija o održavanju predstojećeg 85. Rose Roth seminara koji PS NATO organizira u saradnji sa Parlamentarnom skupštinom Bosne i Hercegovine. Riječ je o skupu koji će se održati od 18. do 20. marta 2014. godine u Sarajevu uz prisustvo brojnih delegacija članica i pridruženih članica PS NATO, eksperata iz oblasti odbrane i sigurnosti te predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti Bosne i Hercegovine kao i oba bh. entiteta.

S obzirom na brojne aktivnosti koje slijede u pripremi za održavanje 85. Rose Roth seminara u Sarajevu, članovi Delegacije odlučili su da ne prisustvuju sastancima koje PS NATO organizira sredinom februara 2014. godine u Ženevi i Beču uz izraženu zahvalnost domaćinima i organizatoru za upućeni poziv.

Tokom sastanka jednoglasno je odlučeno da će od 01. januara 2014. godine predsjedavanje Delegacijom Parlamentarne skupštine u NATO PS preuzeti dr. Božo Ljubić. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću