MENI
17.11.2015

Članovi kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH u Italiji na kolokvijumu o socijalno – ekonomskim reformama za ubrzanje evropskog puta BiH


Članovi kolegija oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) učestvovat će od 18. do 20. novembra u italijanskom gradu Cadenabbia u radu kolokvijuma posvećenog provođenju Evropske ekonomske agende, odnosno ekonomsko – socijalnih reformi neophodnih za bolji život građana i ubrzanje evropskog puta Bosne i Hercegovine.

Na kolokvijumu pod nazivom „Ekonomske i socijalne reforme neophodne za bolji život građana i skori prijem Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju“ učestvovat će predsjedavajuća Predstavničkog doma PSBiH Borjana Krišto i njena dva zamjenika Mladen Bosić i Šefik Džaferović, kao i predsjedavajući Doma naroda PSBiH Ognjen Tadić i njegov zamjenik Bariša Čolak.

Osim članova kolegija oba doma PSBiH, najavljeno je i učešće članova Predsjedništva BiH Dragana Čovića, Bakira Izetbegovića i Mladena Ivanića, kao i poslanika i delegata oba doma PSBiH Senada Šepića, Ljilje Zovko i Martina Raguža.

Tokom skupa, kojeg organizira njemačka fondacija „Konrad Adenauer“, bit će riječi o evropskoj perspektivi Bosne i Hercegovine, o oporavku i modernizaciji ekonomije, kao i o unapređenju funkcionalnosti institucija vlasti i stvaranju održivog i pravičnog društvenog okruženja. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću