MENI
21.1.2014

Održana 28. sjednica Zajedničke komisije za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku


Zajednička komisija za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku na svojoj 28. sjednici nije podržala u prvoj komisijskoj fazi Prijedlog zakona o pravima žrtava torture, čiji su predlagači poslanici Azra Hadžiahmetović i Beriz Belkić.

Zajednička komisija je odlučila da za narednu sjednicu odgodi raspravu po Prijedlogu rezolucije o zaštiti prava djece iz Konjević-Polja na obrazovanje, predlagača Općinskog vijeća Zavidovići.
Također, odgođena je rasprava i izjašnjavanje o Prijedlogu izvještaja o radu za 2013. godinu, kao i o Prijedlogu orijentacionog plana rada Zajedničke komisije za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku za 2014. godinu.

Na narednoj sjednici Zajednička komisija će razmatrati i Informaciju o zatvorenicima koji su tražili uvjetni otpust, kao i Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Vijeća nacionalnih manjina BiH, predlagača Vijeća nacionalnih manjina BiH.

Odgođeno je i razmatranje Prijedloga o izmjeni Odluke o imenovanju članova Vijeća nacionalnih manjina BiH, kao i zahtjeva Udruženja “BH novinari” za razmatranje zakonitosti imenovanja članova Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije i reviziju izbora najboljih kandidata za Vijeće RAK-a. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću