MENI
29.1.2014

Susret članova Kolegija Predstavničkog doma sa predsjednikom Kongresa predstavnika Kraljevine Španije


Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Milorad Živković sa zamjenicima dr. Božom Ljubićem i dr. Denisom Bećirovićem, na poziv španskog Parlamenta, boravi u službenoj bilateralnoj posjeti Kraljevini Španiji.

Tokom današnjeg susreta sa našom delegacijom, predsjednik Kongresa predstavnika (Predstavnički dom) Kraljevine Španije Jesus Posada Moreno izrazio je zadovoljstvo zbog susreta parlamentaraca dvije prijateljske zemlje a zajednički je izražena nada da će saradnja biti unaprijeđena i kroz susrete radnih tijela parlamenata BiH i Španije.

Kako je danas istaknuto, vrlo je bitno stvarati prilike za uspješniju ekonomsku saradnju a u tom procesu parlamentarci mogu dati značajan doprinos ukoliko iniciraju i ubrzavaju potpisivanje međudržavnih sporazuma i protokola. Kao naročito bitni za poboljšanje odnosa između Španije i BiH danas su istaknuti sporazum između BiH i Kraljevine Španije o međunarodnom cestovnom saobraćaju, zatim protokol između Vijeća ministara BiH i Vlade Španije o sprovođenju potpisanog sporazuma između BiH i Evropske zajednice o readmisiji osoba koje borave bez dozvole i kao i
sporazum o međusobnoj vojnoj saradnji.

Predsjednik Jesus Posada Moreno danas je prihvatio poziv predsjedavajućeg Živkovića za uzvratnu radnu posjetu Bosni i Hercegovini a delegacija Parlamentarne skupštine BiH službenu posjetu nastavlja sastankom sa predsjednikom Senata Kraljevine Španije Pijom Garsijom Eskuderom. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću