MENI
25.1.2018

Delegacija Nezavisnog odbora PSBiH posjetila sjedište Granične policije BiH

Predsjednica Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Tatjana Klječanin – Martić, zamjenik predsjednice Enes Obralija i član Odbora Nikola Džambas posjetili su danas, u okviru redovnih aktivnosti, sjedište Granične policije BiH.  

Tokom sastanka sa direktorom Granične policije BiH Zoranom Galićem i njegovim pomoćnikom za organizaciju i operacije Slobodanom Krstićem razgovarano je o poslovima i zadacima koji se poduzimaju u okviru zakonski propisanih nadležnosti Granične policije BiH. U razgovoru sa čelnim ljudima Granične policije BiH članovima Nezavisnog odbora prezentirani su rezultati rada ove policijske agencije u protekloj godini i izneseni su im problemi u radu njenih službenika.

Učesnici današnjeg sastanka posebnu pažnju posvetili su problematici koja se tiče migranata i ilegalnog prelaska granice, te infrastrukture graničnih prijelaza. Također, razgovarano je i o kadrovskoj popunjenosti Granične policije BiH, rezultatima rada u vezi sa oduzimanjem opojnih sredstava, saradnji sa drugim policijskim agencijama u BiH, kao i o drugim temama iz djelokruga rada Granične policije BiH. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću