MENI
14.12.2017

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Bariša Čolak u Ljubljani na sastanku Stalnog odbora Parlamentarne skupštine SEECP-a

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) i zamjenik predsjedavajućeg Delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (PSSEECP) Bariša Čolak učestvovat će na sastanku Stalnog odbora PSSEECP-a, koji će se 15. i 16. decembra održati u Ljubljani.

Na sastanku Stalnog odbora PSSEECP-a, kojim Republika Slovenija započinje jednogodišnje predsjedavanje PSSEECP-om, bit će predstavljeni prioriteti slovenačkog predsjedavanja ovom regionalnom parlamentarnom inicijativom.

Učesnicima sastanka prioritete slovenačkog predsjedavanja predstavit će, kako je najavljeno, predsjednik Državnog zbora Republike Slovenije Milan Brglez, te predstavnici Ministarstva vanjskih poslova Republike Slovenije.

Pod motom „Jugoistočna Evropa za budućnost“, Republika Slovenija će tokom predsjedavanja PSSEECP-om prioritetno raditi na pružanju aktivne podrške politici proširenja Evropske unije na zemlje Jugoistočne Evrope, a bavit će se i pitanjima sigurnosti, digitalizacije i podrške mladima. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću