MENI
8.12.2017

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH na Parlamentarnoj konferenciji o Svjetskoj trgovinskoj organizaciji u Buenos Airesu

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Ognjen Tadić, predsjedavajući Komisije za vanjsku trgovinu i carine Predstavničkog doma PSBiH Šemsudin Mehmedović i predsjedavajući Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma PSBiH Predrag Kožul činit će Delegaciju PSBiH na Parlamentarnoj konferenciji o Svjetskoj trgovinskoj organizaciji (WTO), koja će se održati 9. i 10. decembra u Buenos Airesu.

Parlamentarna konferencija, koju su zajednički organizirali Interparlamentarna unija (IPU) i Evropski parlament, bit će posvećena pripremama za održavanje 11. Ministarske konferencije WTO, koja će se 10. decembra održati također u glavnom gradu Argentine.

Prema najavama, Parlamentarna konferencija o WTO u Buenos Airesu bit će prilika za dijalog parlamentaraca iz svih krajeva svijeta sa pregovaračima i zvaničnicima WTO. Istovremeno, na ovom skupu bit će riječi i o pitanju e–trgovine i internacionalizacije malih i srednjih preduzeća, a raspravljat će se i o ulozi multilateralizma u vrijeme povećanja protekcionizma.

Osim bilateralnih susreta sa članovima parlamentarnih delegacija, Delegacija PSBiH prisustvovat će i inauguralnoj sjednici Ministarske konferencije WTO, Simpozijumu o trgovini i održivom razvoju, te Biznis forumu Ministarske konferencije WTO.

Bosna i Hercegovina je u završnoj fazi pregovora za punopravno članstvo u WTO. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću