MENI
4.12.2017

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Mladen Bosić i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Safet Softić u Briselu na sastanku o evropskoj budućnosti Zapadnog Balkana

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Mladen Bosić i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Safet Softić učestvovat će u radu godišnjeg sastanka Prijatelja Evrope, koji će se, pod nazivom „Zapadni Balkan na raskršću – novi izazovi, promjena dinamike“, održati 5. decembra u Briselu.

U tri sesije, u čijem će radu, osim ključnih parlamentaraca iz zemalja Zapadnog Balkana, učestvovati i visoki zvaničnici Evropskog parlamenta, Evropske komisije, kao i predstavnici Sjedinjenih Američkih Država i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP), bit će razmotrena pitanja u vezi sa glavnim sigurnosnim izazovima u regionu, posebno u pogledu utjecaja vanjskih faktora na političke odnose u državama Zapadnog Balkana.

Na sastanku u Briselu bit će riječi i o preprekama za razvoj proizvodnje i ekonomije, te o mjerama koje treba preduzeti s ciljem ubrzanja ekonomskog razvoja u zemljama Zapadnog Balkana.

Na skupu, koji su zajednički organizirali fondacija „Konrad Adenauer“ i UNDP, u saradnji sa Evropskom komisijom i Vijećem za regionalnu saradnju (RCC), diskutirat će se i o tome šta Evropska unija može da uradi kako bi se poboljšala regionalna saradnja zemalja Zapadnog Balkana. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću