MENI
29.11.2017

Delegatkinja u Domu naroda Zdenka Džambas učestvuje na Islandu u radu Globalnog godišnjeg samita organizacije „Žene politički lideri“

Delegatkinja u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Zdenka Džambas učestvuje u radu Globalnog godišnjeg samita organizacije „Žene politički lideri“ (WPL), koji je danas, uz učešće više od 450 predsjednica i premijerki država i vlada i parlamentarki iz preko 100 zemalja svijeta, počeo u glavnom gradu Islanda Rejkjaviku.

Trodnevni skup, simbolično nazvan „Mi to možemo“, podržao je predsjednik Islanda Gudni Johannesson, koji je organizirao prijem za učesnike Samita. Tokom prijema delegatkinja Džambas susrela se i razgovarala sa predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar – Kitarović.

Gospođa Džambas, u svojstvu zamjenice predsjedavajućeg Grupe prijateljstva za Aziju PSBiH, imala je susret i sa članicama Delegacije Parlamenta Filipina, s kojima je razgovarala o unapređenju parlamentarne i ekonomske saradnje dvije države.

Samit na Islandu, zemlji koja se nalazi na prvom mjestu liste država u kojima se poštuje rodna ravnopravnost i prva zemlja koja je imala demokratski izabranu predsjednicu države, bit će prilika za razmjenu mišljenja o globalnim izazovima, kao i za upoznavanje s najboljim praksama u svijetu u vezi sa ostvarivanjem rodne ravnopravnosti. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću