MENI
22.11.2017

Članovi Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini NATO – a na seminaru Potkomiteta za transatlantsku odbranu i sigurnost

Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini NATO – a Nikola Lovrinović i član Delegacije Asim Sarajlić učestvovat će u radu seminara Potkomiteta za transatlantsku odbranu i sigurnost, koji će se od 23. do 25. novembra ove godine održati u Rimu.

Tokom seminara, kojeg organiziraju Specijalna grupa za Mediteran i Srednji istok PSNATO – a i Delegacija Parlamenta Italije u PSNATO – a, učesnici će razgovarati o problemima terorizma u Evropi i regiji Zapadnog Balkana, kao i o prevenciji radikalizma i suprostavljanju ekstremizmu.

Kako je najavljeno, razgovarat će se i o upravljanju migracionom krizom, o pogledima Sjeverne Amerike i Evrope na stanje na Bliskom Istoku, te o situaciji u Siriji, Iraku i Libiji.

Planirano je da učesnici seminara posjete i Komandu Savezničkih združenih snaga u Napulju, gdje će imati priliku upoznati se s aktivnostima NATO Strateškog centra Jug. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću