MENI
21.11.2017

Predsjedavajući Grupe prijateljstva Parlamentarne skupštine BiH za Sjevernu i Južnu Ameriku, Australiju, Okeaniju i Japan Damir Arnaut razgovarao s ambasadorom Republike Argentine za BiH

Predsjedavajući Grupe prijateljstva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za Sjevernu i Južnu Ameriku, Australiju, Okeaniju i Japan  Damir Arnaut susreo se danas s ambasadorom Republike Argentine za BiH sa sjedištem u Budimpešti Maximilianom Gregoriom Cernadasom.

U razgovorima je naglašeno da, uprkos teritorijalnoj udaljenosti, BiH i Argentina imaju vrlo dobre političke odnose ali i da nisu dovoljno iskorištene mogućnosti za proširenje saradnje. Pri tome su potencirane oblasti ekonomije i turizma te saradnje na polju visokog obrazovanja i kulture.

Obzirom na bogato iskustvo koje, nažalost, i Argentina ima u oblasti uklanjanja minsko-eksplozivnih sredstava danas je istaknuta mogućnost saradnje i razmjene iskustava na ovom polju. Također, ukazano je i na priliku za zajednički ekspertski i humani nastup deminera dvije zemlje u trećim zemljama koje imaju problem sa miniranim površinama. (kraj) 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću