MENI
13.11.2017

Članice Komisije za finansije i budžet Doma naroda PSBiH Ljilja Zovko i Zdenka Džambas na regionalnoj parlamentarnoj konferenciji Mreže parlamentarnih komiteta za ekonomiju, finansije i evropske integracije Zapadnog Balkana

Predsjedavajuća Komisije za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Ljilja Zovko, te članica Komisije i članica Komiteta Mreže parlamentarnih komiteta za ekonomiju, finansije i evropske integracije Zapadnog Balkana (NPC) Zdenka Džambas učestvovat će na regionalnoj parlamentarnoj konferenciji NPC – a, koja će se od 14. do 16. novembra ove godine održati u Skoplju.

Na konferenciji, koju NPC organizira uz saradnju sa Westminsterskom fondacijom za demokratiju, razgovarat će se o jačanju zakonodavnog nadzora u parlamentima Zapadnog Balkana.

Prema najavi, predstavnici parlamenata iz osam zemalja Zapadnog Balkana razgovarat će sa predstavnicima Evropskog parlamenta, Svjetske banke, kao i regionalnim ekspertima o razvoju regionalnog okvira performansi za parlamentarni finansijski nadzor. Kako je pojašnjeno, regionalni okvir performansi, kao i znanja i prakse uočene u okviru regionalne komparativne analize, bit će korišteni za izradu priručnika za članice NPC mreže. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću