MENI
11.10.2017

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović primio u nastupnu posjetu nerezidentnog ambasadora Republike Argentine za BiH

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je danas u nastupnu posjetu nerezidentnog ambasadora Republike Argentine za BiH sa sjedištem u Budimpešti Maximiliana Gregorio-Cernadas.

Sagovornici su zaključili da naredni period treba biti obilježen mnogo jačom saradnjom Bosne i Hercegovine i Argentine kako na političkom, tako i na ekonomskom, kulturnom i planu turizma jer su, kako je danas rečeno, mogućnosti za to mnogo veće od onih koje se trenutno koriste. Naglašeno je da su odnosi dvije zemlje prijateljski i bez otvorenih pitanja a ambasador Gregorio-Cernadas izrazio je uvjerenje i da bi odnosi BiH i Argentine mogli biti intenzivirani i ukoliko bi naša zemlja otvorila diplomatsko predstavništvo u Latinskoj Americi. 

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma upoznao je ambasadora Gregorio-Cernadasa sa viđenjem aktuelne političke situacije u BiH, te mu poželio uspješnu diplomatsku misiju sa željom da bude što češće u našoj zemlji. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću