MENI
9.10.2017

Zamjenici predsjedavajućih Doma naroda i Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Safet Softić i Šefik Džaferović razgovarali sa delegacijom Palestine

Zamjenici predsjedavajućih Doma naroda i Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Safet Softić i Šefik Džaferović susreli su se danas sa delegacijom Palestine koju čine dr. Ahmed Majdalani, jedan od najbližih saradnika predsjednika Mahmuda Abasa i bivši ministar za rad i ministar bez portfelja te Abdel Aziz Abed Daye, predsjednik Upravnog odbora Palestinske investicione banke.

U razgovorima je istaknuto da su odnosi između Bosne i Hercegovine i Palestine vrlo dobri ali da svakako treba raditi na boljem ekonomskom i kulturnom povezivanju. U tom smislu, sagovornici su izrazili nadu da će biti otvoren širi prostor za investicije koje bi u BiH mogle ući posredstvom Palestinske investicione banke.

Prilikom razgovora o aktuelnoj situaciji u Palestini, gospoda Softić i Džaferović još jednom su izrazili punu podršku rješenju izraelsko-palestinskog problema na tzv. principu "Dvije države" što bi, kako je rečeno, stvorilo osnove za stabilan mir i prosperitet palestinskog naroda. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću