MENI
15.9.2017

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Borjana Krišto sastala se sa nerezidentnim ambasadorom Izraela u BiH

"Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto razgovarala je danas u Mostaru sa nerezidentnim ambasadorom Izraela u BiH Boazom Rodkinom.

Na sastanku je razgovarano o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, te je ovom prilikom predsjedavajuća Predstavničkog doma PSBiH Borjana Krišto upoznala ambasadora Izraela s trenutnim funkcioniranjem Predstavničkog doma PSBiH te planiranim aktivnostima u sljedećem periodu. Sagovornici su se složili kako su bilateralni odnosi između BiH i Izraela dobri te je iskazan obostrani interes za dalje unapređenje saradnje posebno na području ekonomije.

Krišto se također zahvalila ambasadoru na podršci koju njegova zemlja pruža Bosni i Hercegovini na euroatlantskom putu kao i svim ostalim oblicima pomoći od strane Izraela.

Na kraju sastanka predsjedavajuća Predstavničkog doma PSBiH Borjana Krišto i nerezidentni ambasador Izraela u BiH Boaz Rodkin izrazili su spremnost za nastavak konstruktivne saradnje, pomoći i dijaloga na planu demokratskih i reformskih procesa u BiH." saopćenje je iz Kabineta predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjane Krišto. (kraj) 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću