MENI
11.9.2017.

У згради Парламентарне скупштине БиХ постављени инфо пултови за посјетиоце

Почетком августа ове године у згради Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) постављени су инфо пултови, уз помоћ којих се посјетиоци могу упознати о основним информацијама и тренутним активностима у највишој законодавној институцији БиХ.

Инфо пултови, на којима посјетиоци информације могу прочитати на три службена језика у БиХ и на енглеском језику, састоје се од седам основних модула - вијести, календар, смјернице, ПСБиХ, питања, линкови и контакт.

Помоћу модула вијести и календара, који су директно повезани са веб-страницом ПСБиХ, корисници се могу упознати са актуелностима у ПСБиХ и најавама догађаја у наредном периоду.

Модул смјернице садржи информације о салама у ПСБиХ, односно податке о броју мјеста, на којим спратовима се налазе, као и фотографију и видео који посјетиоцима  приказује пут од улаза у зграду ПСБиХ до тих сала.

У модулу названом ПСБиХ налазе се основне информације о Представничком дому и Дому народа ПСБиХ, странкама и коалицијама које су заступљене и које су биле заступљене у ПСБиХ, о томе ко је ко од посланика и делегата у оба дома ПСБиХ, општи подаци о згради ПСБиХ, као и статистички подаци о највишој законодавној институцији БиХ.

У модулу често постављених питања, посјетиоци се могу информисати о структури, функционисању и начину одлучивања у државном парламенту.

Модул линкови читаоце упућује на странице Предсједништва БиХ и Савјета министара БиХ, а модул контакт омогућава посјетиоцима упућивање додатних питања Сектору за односе с јавношћу ПСБиХ.

Инфо пултови за посјетиоце постављени су у холовима у приземљу и на првом спрату зграде ПСБиХ. (крај)

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу