MENI
27.3.2014

Članovi Grupe prijateljstva PSBiH za zemlje Bliskog istoka i Afrike razgovarali s ambasadorima Saudijske Arabije, Kuvajta, Katara, Libije i Palestine u BiH


Predsjedavajući Grupe prijateljstva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za zemlje Bliskog istoka i Afrike dr. Božo Ljubić i članovi Šemsudin Mehmedović i Lazar Prodanović razgovarali su s ambasadorima Saudijske Arabije Eidom Mohammed A. Al – Thakafijem, Kuvajta Nasserom Riden Thamerom, Katara Rashidom Mubarak Al- Kawarijem, Libije Arebijem S.A. Halloudijem i Palestine Khaledom Allatrashijem u BiH.

Tom prilikom, razgovarano je o unapređenju odnosa između BiH i ovih prijateljskih zemalja, jačanju parlamentarne diplomacije, te mogućnostima investiranja u BiH.

Ambasadori su zamolili članove Grupe prijateljstva da ulože dodatne napore kako bi se omogućilo lakše dobivanje dozvola za investiranje u BiH, kao i mogućnost olakšanja procedura prilikom dobivanja viza.

Također, poručili su da i dalje treba unapređivati saradnju između prijateljskih zemalja, s posebnim naglaskom na privrednu i kulturnu saradnju. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću