MENI
31.5.2017

Predsjedavajući Doma naroda Bariša Čolak i njegov zamjenik Ognjen Tadić na 18. sjednici Asocijacije evropskih senata

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Bariša Čolak i njegov zamjenik Ognjen Tadić učestvovat će na 18. sjednici Asocijacije evropskih senata, koja će se 1. i 2. juna ove godine održati u Sloveniji na Brdu kod Kranja.

Na sjednici, koja će biti podijeljena u dvije sesije, predstavnici rukovodstava 15 evropskih senata razgovarat će o potrebi i mogućnosti uspostavljanja dvodomnog parlamenta Evropske unije (EU). Na temu mogućeg formiranja Evropskog senata, kao najvišeg zakonodavnog tijela koje bi EU približilo građanima, govorit će, u ime domaćina, predsjednik Državnog sveta Republike Slovenije Mitja Bervar, predsjednik Senata Češke Milan Štech i predsjednica Senata Holandije Ankie Broekers – Knol.

Predviđeno je da se predsjedavajući Doma naroda PSBiH Bariša Čolak učesnicima obrati tokom druge sesije, koja će, kako su najavili organizatori, biti posvećena mogućim reformama evropskih senata, s ciljem da se gornji domovi parlamenata lakše prilagode i suoče sa izazovima današnjice. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću