MENI
29.5.2017

Održana 45. sjednica Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma

Na 45. sjednici Komisije za finansije i budžez Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) prihvaćen je Izvještaj o finansijskoj reviziji Radio – televizije BiH za 2015. godinu. Usvojen je zaključak koji će biti upućen Predstavničkom domu PSBiH, a kojim se od Ureda za reviziju institucija BiH traži da u najkraćem roku Izvještaj o finansijskoj reviziji Radio – televizije BiH za 2015. godinu dostavi Tužilaštvu BiH.

Primljene su k znanju Informacija Ministarstva civilnih poslova BiH o stanju u području deminiranja s Akcionim planom za realiziranje preporuka i zaključaka povodom revizorskog izvještaja učinka o temi: „Efikasnost sistema deminiranja u BiH“ i Informacija Ministarstva sigurnosti BiH u vezi s realizacijom preporuka i zaključaka povodom revizorskog izvještaja revizije učinka o temi: „Aktivnosti institucija BiH za provođenje zaštite i spašavanja u prirodnoj ili drugoj nesreći“. U vezi s tim informacijama, Komisija je zaključila da od Kolegija Predstavničkog doma PSBiH zatraži da se navedene informacije upute Zajedničkoj komisiji za odbranu i sigurnost BiH na dalje postupanje.

Prihvaćen je Financijski izvještaj Ureda za reviziju institucija BiH za period od 1. januara do 31. marta ove godine.

Nije primljena k znanju Informacija o raspodjeli i korištenju sredstava tekuće budžetske rezerve za period od januara do decembra 2016. godine.

Članovi Komisije upoznali su se sa dopisom Ureda za reviziju institucija BiH od 12. maja ove godine, kao i sa dopisom Službe za zajedničke poslove institucija BiH od 23. marta ove godine. (kraj) 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću