MENI
27.3.2014

Članovi Kolegija Predstavničkog doma razgovarali sa Delegacijom Evropskog parlamenta za Jugoistočnu Evropu


Zamjenici predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Božo Ljubić i dr. Denis Bećirović razgovarali su danas sa članovima Delegacije Evropskog parlamenta (EP) za odnose sa Albanijom, Bosnom i Hercegovinom, Srbijom, Crnom Gorom i Kosovom koji učestvuju na 16. Interparlamentarnom sastanku Evropskog parlamenta i Bosne i Hercegovine.

Tom prilikom, gosti koje je predvodio šef delegacije Eduard Kukan, imali su priliku upoznati se sa spektrom pogleda na političku situaciju u Bosni i Hercegovini i aktuelni trenutak njenog euroatlantskog puta. Pri tome, poseban interes pokazali su za viđenje nedavno usvojene Rezolucije Evropskog parlamenta o Bosni i Hercegovini kao i ocjene o nedavnim demonstracijama u dijelu BiH.

Zajednički je ocijenjeno da je Rezolucija Evropskog parlamenta ponudila dobru detekciju stanja i pružila vrlo dobar osnov za dalji rad s ciljem ubrzanja euroatlantskog puta Bosne i Hercegovine, kako domaćih političara tako i međunarodne zajednice. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću