MENI
27.3.2014

Započeo 16. Interparlamentarni sastanak Delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa Albanijom, Bosnom i Hercegovinom, Srbijom, Crnom Gorom i Kosovom i Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH


U organizaciji Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PS BiH), danas je započeo sa radom 16. Interparlamentarni sastanak Delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa Albanijom, Bosnom i Hercegovinom, Srbijom, Crnom Gorom i Kosovom i Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH.

Tokom dvodnevnog zasjedanja, učesnici ovog foruma razmijenit će mišljenja sa predstavnicima Vijeća ministara BiH i Visokim predstavnikom za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Evropske komisije o stanju procesa evropskog integriranja u BiH, uključujući i pripreme za strategiju Jugoistočne Evrope 2020. Pored toga, planirana je i rasprava o tehničkoj adaptaciji trgovinskog dijela Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju nakon ulaska Republike Hrvatske u EU, kao i o problematici borbe protiv korupcije. Također, bit će vođen dijalog i o oblastima obrazovanja i kulture, ljudskih prava i reformi pravosuđa, a planirana je i rasprava o aktuelnim protestima u BiH.

Interparlamentarni sastanak bit će okončan sutra usvajanjem zajedničke izjave delegacija Evropskog parlamenta i Parlamentarne skupštine BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću