MENI
18.5.2017

Predsjedavajući domova Parlamentarne skupštine BiH učestvovali u radu Konferencije predsjednika parlamenata Centralne i Istočne Evrope

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Šefik Džaferović i predsjedavajući Doma naroda PSBiH Bariša Čolak učestvovali su u radu Konferencije predsjednika parlamenata Centralne i Istočne Evrope, koja je, u organizaciji poljskog Senata i Sejma, danas okončana u Varšavi.

Tokom rasprave, podijeljene u dva panela, predsjednici parlamenata imali su priliku razmijeniti mišljenja o temama vezanim za ulogu parlamentarne diplomatije, sigurnosti u regiji, infrastrukturnoj povezanosti, te vrijednostima koje povezuju regiju Centralne i Istočne Evrope.

Predsjedavajući Doma naroda Bariša Čolak obratio se prisutnima tokom prvog panela na temu uloge nacionalnih parlamenata u međunarodnoj politici, dok je predsjedavajući Predstavničkog doma Šefik Džaferović govorio na temu saradnje na razvoju infrastrukture Ose sjever-jug.

Na marginama Konferencije, predsjedavajući domova susreli su se s predsjednicima parlamenata Crne Gore, Rumunije, Hrvatske i Mađarske, te razgovarali o unapređenju saradnje na svim nivoima, naročito u kontekstu integracija Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću