MENI
17.5.2017

Predsjedavajući domova Parlamentarne skupštine Bariša Čolak i Šefik Džaferović razgovarali sa maršalima Senata i Sejma Poljske

Predsjedavajući domova Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Bariša Čolak i Šefik Džaferović, koji učestvuju na Konferenciji predsjednika parlamenata zemalja Centralne i Istočne Evrope u Varšavi, razgovarali su na odvojenim sastancima s maršalom Senata Stanislawom Karczewskim, odnosno maršalom Sejma Marekom Kuchinskim.

Na sastancima je naglašeni dobri bilateralni odnosi dvije države koji nisu opterećeni otvorenim pitanjima, te je konstatirano kako postoji mnogo mogućnosti za unaprjeđenje parlamentarne saradnje, kao i saradnje na ekonomskom planu.

Poseban naglasak stavljen je na potrebu saobraćajnog uvezivanja regije, izgradnju Koridora VC i Jadransko-jonske autoceste.

Ocijenjeno je također kako je samit predsjednika parlamenata u Varšavi, te razmjena iskustava o veoma značajnim temama, izvrsna prilika za jačanje uloge parlamentarne diplomatije u političkom djelovanju, ne samo u regiji Centralne i Istočne Evrope, već i šire.

Bilateralni susreti okončani su pozivom predsjednicima Senata i Sejma Republike Poljske da posjete Bosnu i Hercegovinu. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću