MENI
28.3.2014

Okončan 16. Interparlamentarni sastanak Delegacija Evropskog parlamenta za odnose sa Albanijom, Bosnom i Hercegovinom, Srbijom, Crnom Gorom i Kosovom - Bosna i Hercegovina


Usvajanjem zajedničke izjave predsjedavajućih delegacija Evropskog parlamenta i Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PS BiH), danas je u Sarajevu okončan 16. Interparlamentarni sastanak Delegacija Evropskog parlamenta za odnose sa Albanijom, Bosnom i Hercegovinom, Srbijom, Crnom Gorom i Kosovom - Bosna i Hercegovina, koji je u prethodna dva dana održan u organizaciji Zajedničke komisije za evropske integracije PS BiH.

Nakon razmjene mišljenja o stanju procesa evropskog integriranja u BiH, uključujući i pripreme za strategiju Jugoistočne Evrope 2020., sveobuhvatne rasprave o tehničkoj adaptaciji trgovinskog dijela Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju nakon ulaska Republike Hrvatske u EU, o problematici borbe protiv korupcije, te dijaloga koji je vođen o oblastima obrazovanja i kulture, ljudskih prava i reformi pravosuđa, kao i rasprave o aktuelnim protestima u BiH, dvije delegacije usaglasile su Zajedničku izjavu (u prilogu). (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću