MENI
9.4.2014

Istaknute članice Vijeća Evrope u borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici


Članica Stalne delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PS BiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) i prva zamjenica predsjedavajuće Komiteta za ravnopravnost i nediskriminaciju Vijeća Evrope Ismeta Dervoz učestvovala je danas u Strazburu u čitanju odlomaka iz knjige italijanske autorice Serene Dandini „Smrtno ranjene“, koje je upriličila Mreža parlamentaraca PSVE-a za borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici.
Autorica knjige je kroz priče o zlostavljanim ženama naglasila cjelokupnu i kontinuiranu borbu protiv svake vrste nasilja.

Odlomke su čitale autorica knjige, predsjednica Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope Anne Brasseur, zamjenica generalnog sekretara Vijeća Evrope Gabriella Battaini - Dragoni, francuska redateljica i fotografkinja Carole Mathieu - Castelli, kao i sedam istaknutih članica Mreže parlamentaraca PSVE-a za borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici, među kojima je bila i članica Stalne delegacije PSBiH u PSVE-a Ismeta Dervoz.

Tekst je interpretiran na pet evropskih jezika.

Ovo je još jedna od aktivnosti u okviru promocije i podrške ratifikaciji i stupanju na snagu Istanbulske konvencije, koju je naša zemlja ratificirala kao šesta od četrdeset i sedam zemalja članica Vijeća Evrope. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću