MENI
29.4.2014

Delegacija Univerziteta za nacionalnu odbranu Pakistana boravila u radnoj posjeti PS BiH


Delegacija Univerziteta za nacionalnu odbranu Islamske Republike Pakistan, sa komandantom Ratnog koledža general-majorom Hidayat Ur Rehmanom na čelu, posjetila je danas Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine (PS BiH).

Sa gostima iz Pakistana razgovarali su zamjenik predsjedavajućeg Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Šefik Džaferović, članovi Zajedničke komisije Beriz Belkić i Mehmed Bradarić, te Boško Šiljegović, parlamentarni vojni povjerenik BiH a današnjem susretu je prisustvovao i ambasador Islamske Republike Pakistan u BiH Syed Khalid Amir Jaffery.

Tokom susreta razgovaralo se o aktivnostima Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH, o stanju u sektoru odbrane i sigurnosti, kao i o procedurama donošenja zakonskih rješenja, politika i dokumenata na nivou BiH. Goste iz Pakistana interesirala su brojna pitanja s ciljem sagledavanja pozitivnih praksi u radu parlamentarnih tijela.

Delagacija pakistanskog Univerziteta za nacionalnu odbranu prisustvovala je i početku zasjedanja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću