MENI
9.5.2014

Članica Stalne delegacije PS BiH u PS VE Milica Marković u Nikoziji na sjednici Komiteta za socijalna pitanja, zdravlje i održivi razvoj PS Vijeća Evrope


Članica Stalne delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PS BiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PS VE) Milica Marković učestvovat će u radu sjednice Komiteta za socijalna pitanja, zdravlje i održivi razvoj PS VE, koja će se 12. i 13. maja 2014. godine održati u Nikoziji na Kipru.

Kako je najavljeno iz PS VE, tokom prvog dana zasjedanja raspravljat će se o uslugama liječenja i prevenciji raka dojke u evropskim zemljama, o novim socijalnim modelima u svjetlu društvene vizije budućnosti Evrope, kao i o nasilju u medijima i nasilju putem medija.

Dnevnim redom prvog dana zasjedanja predviđena je i rasprava o naklonjenosti pravosuđa maloljetnicima, kao i o radu socijalnih službi u vezi sa zakonodavstvom i praksom udaljavanja djece iz njihovih porodica u zemljama članicama Vijeća Evrope.

Drugog dana zasjedanja Komiteta bit će održan sastanak Kontakt mreže parlamentaraca PS VE u borbi protiv seksualnog nasilja nad djecom. Sastanak će, kako je najavljeno, biti posvećen stvaranju optimalnih uvjeta za uspješno procesuiranje slučajeva seksualnog zlostavljanja djece. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću