MENI
27.5.2014

Rukovodstvo Parlamentarne skupštine BiH razgovaralo sa parlamentarcima iz Jordana


Zamjenici predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Božo Ljubić i dr. Denis Bećirović, te predsjedavajući Kluba delegata bošnjačkog naroda u Domu naroda Halid Genjac razgovarali su danas sa članovima Komisije za vanjske poslove Parlamenta Jordana, koji borave u višednevnoj posjeti našoj zemlji.

Predsjedavajući Komisije za vanjske poslove Parlamenta Jordana dr. Hazem Qashou rekao je da su jordanski parlamentarci i jordanski kralj Abdulah smatrali da je, uprkos teškim trenucima koje nakon prirodne katastrofe preživljava Bosna i Hercegovina, bitno da doputuju, upoznaju se sa razmjerama stradanja i na licu mjesta iskažu spremnost da pomognu prijateljima u nevolji.

Domaćini su istakli da se prave razmjere katastrofe još uvijek pokušavaju sagledati, međutim, izvjesno je da će one za Bosnu i Hercegovinu biti preteško breme koje će moći savladati samo uz nesebičnu pomoć međunarodne zajednice.

Inače, za odnose Bosne i Hercegovine i Jordana još jednom je konstatirano da su vrlo dobri ali i da ima dosta prostora da se unaprijedi povezivanje na privrednom planu. Danas je rečeno da bi Bosna i Hercegovina mogla predstavljati svojevrsna vrata Jordana ka Evropi a Jordan bi sličnu ulogu za našu zemlju mogao imati kada je u pitanju arapsko-islamski svijet. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću