MENI
3.6.2014

Rukovodstvo Parlamentarne skupštine BiH razgovaralo sa premijerom Crne Gore


Zamjenici predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Božo Ljubić i dr. Denis Bećirović te zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Staša Košarac i poslanik Predstavničkog doma Boško Tomić razgovarali su danas sa premijerom Crne Gore Milom Đukanovićem koji boravi u zvaničnoj radnoj posjeti našoj zemlji.

Domaćini su se zahvalili za brzu reakciju i nesebičnu pomoć koja iz Crne Gore pristiže za građane Bosne i Hercegovine koji su stradali u prirodnoj katastrofi koja je zadesila Bosnu i Hercegovinu. Istovremeno, iskazano je uvjerenje da će prijateljska Crna Gora koja i sama ima gorka iskustva stečena u sličnim situacijama biti prisutna i pomoći boljim rezultatima predstojeće donatorske konferencije koja se priprema radi međunarodne pomoći u otklanjanju ogromnih šteta.

Danas je istaknuto da dvije komšijske zemlje nemaju međusobih otvorenih pitanja, međutim, kako je rečeno, uvijek je otvorena mogućnost bolje privredne saradnje koja nije ni blizu nivou kakav je imala u nekadašnjoj zajedničkoj državi. Također, u više navrata potencirana je potreba unapređenja i gradnje saobraćajne infrastrukture koja bi na kvalitetniji način trebala povezati građane i privrednike dvije zemlje, od rekonstrukcije postojeće cestovne veze, gradnje Jadransko-jonske ceste pa do pruge Čapljina - Nikšić.

Za parlamentarnu saradnju BiH i Crne Gore i tokom ovog razgovora ocijenjeno da i vrlo dobra i u stalnom usponu a i ovaj put izražena je želja da se visoki zvaničnici što češće susreću i razrađuju zajedničke razvojne projekte koji će u region dovesti investitore za koje smo, nastupamo li pojedinačnio, isuviše maleno tržište. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću