MENI
4.6.2014

Rukovodstvo Parlamentarne skupštine BiH razgovaralo sa predsjednikom Republike Slovenije


Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Staša Košarac, delegat i predsjedavajući Kluba delegata bošnjačkog naroda u Domu naroda Halid Genjac te poslanik Predstavničkog doma Boško Tomić susreli su se danas sa predsjednikom Slovenije Borutom Pahorom.
Visokom gostu najprije je iskazana velika zahvalnost za pomoć koju Slovenija pruža našoj zemlji u sanaciji ogromnih šteta koje su uzrokovane poplavama i klizištima a ovo je svakako bila prilika i da se domaćini zahvale i za konstantnu podršku euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine.

U vrlo otvorenom razgovoru vođenom mimo standardnih protokolarnih pravila, gospodin Pahor se interesirao za aktuelni trenutak Bosne i Hercegovine i institucionalnu sposobnost Parlamentarne skupštine BiH da vodi neophodne procese bitne za priključenje naše zemlje Evropskoj uniji. Imao je priliku da se upozna sa spektrom viđenja ali i opredijeljenjem da se neusaglašena i sporna politička pitanja rješavaju kroz dijalog ključnih političkih aktera. Istovremeno, još jednom je naglašena nužnost konstruktivne uloge međunarodne zajednice koja bi trebala pomoći u procesu približavanja EU. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću