MENI
26.6.2014

Poslanici Kušljugić i Prodanović na godišnjem zasjedanju PS OSCE-a u Bakuu


Poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) i članovi Stalne delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini (PS) OSCE-a Mirza Kušljugić i Lazar Prodanović učestvovat će u radu godišnjeg zasjedanja Parlamentarne skupštine OSCE-a, koje će od 27. juna do 2. jula 2014. godine biti održano u Bakuu.

Među osamnaest rezolucija koje će, kako je najavljeno, PS OSCE-a razmatrati i usvajati u glavnom gradu Azerbejdžana, glasaće se i o Rezoluciji o saradnji u jugoistočnoj Evropi u kojoj se pozdravlja napredak zemalja regiona u reformama na putu ka evropskim integracijama.

U tekstu te Rezolucije zemlje regiona ohrabruju se da nastave proces regionalne saradnje i njegovanja dobrosusjedskih odnosa, dok se Evropska unija poziva da, kako se navodi, izbjegava stvaranje vještačkih prepreka na putu pridruživanja zemalja jugoistočne Evrope.

Dnevnim redom zasjedanja predviđeno je da se obavi i posebna rasprava o situaciji u Ukrajini, kao i o izazovima u vezi sa porastom ekstremizma, radikalizma i ksenofobije. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću