MENI
15.4.2010

U TOKU PROJEKAT „OTVORENI PARLAMENT – ZAŠTO IZAĆI NA IZBORE“



S ciljem što kvalitetnijeg i reprezentativnijeg ukazivanja mladima u BiH na mogućnost da po prvi put izađu na Opće izbore u BiH i ostvare svoje biračko pravo, u Parlametnarnoj skupštini BiH u toku je realizacija projekta „Otvoreni parlament – Zašto izaći na izbore“.
Učenici trećih razreda srednjih škola i maturanti iz većeg broja gradova BiH imati će mogućnost da se susretnu sa predstavnicima političkih stranaka u BiH te sa njima otvoreno razgovaraju o odgovornosti i važnosti glasanja kao i biranja predstavnika građana u organe vlasti Bosne i Hercegovine. Također, s obzirom da je riječ o mladoj populaciji koja po prvi put stiče pravo izlaska na izbore, tokom održavanja susreta razgovarat će se i o ulozi i odgovornosti izabranih zvaničnika vlasti BiH, kao i načinima na koje ih držati odgovornima za njihova izborna obećanja i zakonodavni rad.
Tokom protekle sedmice Parlamentarnu skupštinu posjetili učenici iz Širokog Brijega, Mostara, Jablanice i Trebinja, kao i učenici srednjih škola Brčkog, Bijeljine, Orašja, Tuzle, Srebrenice i Sarajeva a planirano je da u narednoj sedmici isti program prođu učenici iz Foče, Kiseljaka, Goražda, Bihaća, Banje Luke, Viteza i Istočnog Sarajeva.
Projekat „Otvoreni parlament – Zašto izaći na izbore“, Parlament BiH organizira u saradnji sa Misijom OSCE-a BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću