MENI
4.6.2010

OBJAVLJEN EBSCOHOST PRIRUČNIK ZA KORISNIKE - PRETRAŽIVANJE



Odjel za izdavačku djelatnost i publikacije u proteklom je periodu završio aktivnosti kako bi izabranim zvaničnicima Parlamentarne skupštine BiH i zaposlenim u Sekretarijatu bio dostupan EBSCOhost Priručnik za korisnike-Pretraživanje.
Pomoću EBSCOhost Priručnika za korisnike, pruža se mogućnost upoznavanja on-line pristupa velikom broju časopisa iz raznih oblasti relevatnih za edukaciju poslanika, delegata i zaposlenih u Parlamentu BiH putem interneta ili direktne konekcije. Tako između ostalog korisnicima EBSCOhost sistem pretraživanja omogućava i on-line pristup brojnim raznovrsnim publikacijama kao i sažete preglede raznovrsnim enciklopedijskim podacima. Ovakav online sustav pretraživanja nudi veliki broj zaštićenih baza podataka s kompletnim tekstom relevantne literature kao i baze podataka za širu javnost. Detaljne baze podataka kreću se od onih koje sadrže opće referentne podatke do posebno kreiranih i tematski određenih baza podataka za državne, akademske, školske, medicinske, korporacijske i biblioteke državnih institucija.
EBSCOhost Priručnik za korisnike je osmišljen da obuhvati osnove rezultata pretraživanja i nalaženja relevantnih podataka za korisnika. Između ostalog, korisnici se u Priručniku mogu upoznati sa mogućnostima odabira baza podataka koje se žele pretraživati, koji su to prozori ili polja koja olakšavaju mogućnosti pretraživanja ili pak koji su to rezultati pretraživanja. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću