MENI
21.4.2023

Delegacija PSBiH učestvovat će na drugom dijelu redovnog godišnjeg zasjedanja PS Vijeća Evrope

Članovi Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Saša Magazinović, Sabina Ćudić, Darijana Filipović i Branislav Borenović učestvovat će na drugom dijelu redovnog godišnjeg zasjedanja PSVE, koje će se od 24. do 28. aprila održati u Strazburu.  

Predloženim dnevnim redom zasjedanja predviđena je rasprava o Godišnjem izvještaju o radu za 2022. godinu komesarke Vijeća Evrope za ljudska prava Dunje Mijatović.

Predviđena je i rasprava, te glasanje o izvještajima na temu „Evropska konvencija o ljudskim pravima i nacionalni ustavi“, kao i na temu „Provedba presuda Evropskog suda za ljudska prava“.

Učesnici zasjedanja raspravljat će i o izvještajima na temu „Političke strategije za sprečavanje, pripremanje i suočavanje sa posljedicama prirodnih katastrofa“ i na temu „Mladi i mediji“.

Predviđeno je i obraćanje predsjednika Islanda Gudnija Th. Johannessona, kao i redovna razmjena informacija sa generalnom sekretarkom Vijeća Evrope Marijom Pejčinović – Burić. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću