MENI
18.4.2023

Održana 2. sjednica Zajedničke komisije za evropske integracije

Na 2. sjednici Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojen je Izvještaj o radu ove Zajedničke komisije za 2022. godinu.

Usvojen je i Plan rada Zajedničke komisije za evropske integracije za 2023. godinu.

Zajednička komisija prihvatila je Prijedlog odluke Zajedničkog kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH o imenovanju članova Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarni odbor za stabilizaciju i pridruživanje između Parlamentarne skupštine BiH i Evropskog parlamenta (POSP). U POSP su predloženi Snježana Novaković Bursać, Zdenko Ćosić, Mia Karamehić Abazović, Dženan Đonlagić, Branislav Borenović, Ilija Cvitanović, Šefik Džaferović, Miroslav Vujičić, Predrag Kojović, Radovan Kovačević, Saša Magazinović, Milan Petković i Denijal Tulumović.

S dnevnog reda sjednice, radi odsustva predstavnika predlagača, skinut je Izvještaj o radu Vijeća ministara Bosne i Hercegovine za 2021. godinu.

Komisija je k znanju primila Informaciju o plenarnom zasjedanju Odbora za evropske poslove – COSAC, koje će biti održano pod okriljem predsjedavanja Kraljevine Švedske Vijećem Evropske unije od 14. do 16.5. 2023. godine u Stockholmu. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću