MENI
18.4.2023

Održana 2. sjednica Zajedničke komisije za administrativne poslove

Na 2. sjednici Zajedničke komisije za administrativne poslove Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojen je Izvještaj o radu ove Zajedničke komisije za period 1. 1. - 31. 12. 2022. godine.

Usvojen je i Orijentacioni radni plan Zajedničke komisije za administrativne poslove PSBiH za 2023. godinu.

Zajednička komisija imenovala je Nebojšu Radmanovića, Denisa Zvizdića i Marinka Čavaru u Komisiju za izbor i imenovanje, u skladu sa odredbama člana 2.5 stav 3. Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.

K znanju je primljen Izvještaj o finansijskoj reviziji Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) za 2021. godinu.

K znanju je primljen šestomjesečni izvještaj o izvršenju budžeta PSBiH za period od 1. 1. do 30. 6. 2022. godine, kao i devetomjesečni izvještaj o izvršenju budžeta PSBiH za period od 1. 1. do 30. 9. 2022. godine.

Zajednička komisija dala je saglasnost za Finansijski plan i program Nezavisne komisije za praćenje uslova boravka u zavodima, postupanje i poštivanje ljudskih prava lica nad kojima se izvršavaju krivične sankcije i druge mjere koje je izrekao u krivičnom postupku Sud Bosne i Hercegovine, strani sudovi za djela predviđena Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine ili međunarodnim ugovorom čiji je potpisnik Bosna i Hercegovina ili drugi sud u skladu sa zakonom Bosne i Hercegovine za 2023. godinu.

Zajednička komisija verifikovala je rješenja koja je donio Kolegij ili predsjedavajući Zajedničke komisije u skladu sa važećim aktima i propisima, a odnose se na statusna pitanja poslanika i delegata PSBiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću