MENI
23.8.2022

Održana 28. sjednica Komisije za finansije i budžet Doma naroda

Na 28. sjednici Komisije za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržan je, u drugoj komisijskoj fazi i bez amandmana, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine, skraćeni postupak, čiji je predlagač Predstavnički dom PSBiH.

Komisija je, u drugoj komisijskoj fazi i bez amandmana, podržala i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagač Predstavnički dom PSBiH.

Komisija za finansije i budžet Doma naroda PSBiH usvojila je sljedeće dokumente:

  • Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi: „Osnovne pretpostavke za inspekcijski nadzor u institucijama BiH“, čiji je podnosilac Ured za reviziju institucija BiH,
  • Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi: „Problemi i nedostaci institucija BiH u sistemu javnih nabavki“, čiji je podnosilac Ured za reviziju institucija BiH,
     
  • Izvještaj o radu Ureda za razmatranje žalbi BiH za 2021. godinu, čiji je podnosilac Ured za razmatranje žalbi BiH.

Članovi Komisije primili su k znanju Informaciju o stanju javne zaduženosti Bosne i Hercegovine na dan 31. 12. 2021. godine, čiji je podnosilac Ministarstvo finansija i trezora BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću