MENI
2.9.2022

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragan Čović održao sastanak s direktorom i šefom Kancelarije Jevrejske organizacije Rabina

“Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović u Mostaru je 1. septembra održao radni sastanak s direktorom i šefom Kancelarije Jevrejske organizacije Rabina (Conference of European Rabbis – CER) Gady Gronichem.

Zvaničnici su razgovarali o prioritetnim pitanjima za jevrejsku zajednicu u BiH, aktuelnim prilikama i mogućnostima za nužne iskorake te ojačanoj saradnji između Bosne i Hercegovine i Države Izrael. 

Također, razgovarano je o različitim potrebama jevrejske zajednice u BiH, ali i izazovima koji zahtijevaju hitnu pažnju i rješavanje. Istaknuti su i nedavno ispunjeni prioriteti, poput usvajanja IHRA radne definicije antisemitizma te promjena naziva ulica u Mostaru. Razgovor je obuhvatio i temu jačanja veza sa jevrejskim narodom iz cijeloga svijeta, kao i načine kako ste ta saradnja planira uskoro produbiti.

Na kraju sastanka, dr. Čović je naglasio kako jevrejska zajednica ima partnera u legitimnim hrvatskim predstavnicima i cijelom hrvatskom narodu, što je vidljivo u političkom djelovanju i društvenom dijalogu.” (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragana Čovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću